SAMSUN / İLKADIM - Adnan Ölmez Ortaokulu

Ock

E Twining proje yürütme çalışmalarımız çerçevesin de Fen Bilimler Öğretmeni Döndü KAYA ve Proje üyelerinden okulumuz İngilizce Öğretmeni Şükrü HAKYEMEZ onaylanan projemiz alt başlıklarına bağlı olarak İklim koruyucuları olarak Enerji Tasarrufu haftası ile ilgili pano çalışması, kitap ayracı ve uyarı işaretleri yapımını gerçekleştirdi. Hazırlanan uyarı işaretleri okulumuzda uygun yerlere asılarak kitap ayraçları okulumuzda bulunana idareci, öğretmen ve öğrencilere dağıtıldı. Proje diğer paydaşları Bosna Hersek,Yunanaistan  ,Manisa,Diyarbakır,Mersin,Zonguldak ve Bursa ile eş zamanlı olarak projemizin alt başlık uygulamalalarını gerçekleştirdik.

Ock

Proje kurucusu okulumuz Fen Bilimler Öğretmeni Döndü KAYA ve Proje üyelerinden okulumuz İngilizce Öğretmeni Şükrü HAKYEMEZ onaylanan projemiz İKLİM KORUYUCULARI ‘nın çalışmaları başladı. Proje diğer paydaşları Bosna Hersek, Yunanaistan, Manisa, Diyarbakır, Mersin, Zonguldak ve Bursa ile Zoom ve E Twining platformu üzerinden video konferans ilk tanışma, proje yürütme temel konuları planlanması toplantıları yapıldı.

May

9Mayıs Dünya eTwinning  Günü Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileriyle coşkulu bir şekilde kutlandı.Okumuzun da ortağı olduğu Yazarlarımı Tanımaya İstekli'yim eTwinning projesi kapsamında Türkçe Öğretmenimiz Hülya BAŞ,Görsel Sanatlar öğretmenimiz Neslihan ÇETİN ve projede görevli olan öğrenciler tarafından çeşitli etkinlikler yapıldı.Emeği geçen ,öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder,herkesin 9Mayıs  Dünya eTwinning Gününü kutlarız.

Nis

Adnan Ölmez Ortaokulu 2022-2023 yılı Erasmus kapsamında konsorsiyum üyesi oldu.Samsun  İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konsorsiyuma dahil okullardan belirlenecek olan öğretmenler, kurs, iş başı gözlem ve öğretmen görevlendirme faaliyetlerinde bulunurken öğrenciler öğrenci grupları hareketliliği, kısa/uzun dönem öğrenme hareketliliklerine katılabilecektir.

Nis

Okulumuzun da ortağı olduğu Uluslararası eTwinning Projemiz olan Yazarlarımı Tanımaya İstekliyim" Projesiyle Öğrenci,Öğretmen toplantıları yapılarak proje çalışma sürecimiz başlatıldı.Kütüphaneler Haftası  Kodlama etkinliğimiz yapıldı.

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşı'mızın Kabulü 'nün 102.Yıldönümü'nü Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Bedri Kurt'un 5.sınıflarımız ile hazırladığı program ile kutlandık. Marşımızın yazılış amacını, yazıldığı dönemde atalarımızın bugünlerimiz için ne büyük fedakarlıklarda bulunduğunu, marşımızın bizler için çok önemli olduğunu çocuklarımıza bir kez daha kavratmaya çalıştık. Program sonunda tüm öğrencilerimizin Türkçe Öğretmeni Sibel Yıldız Özcan ile seslendirdikleri ''Bayrak ''şiiri programın amacına ulaştığını gösterir nitelikteydi .Etkinlikler kapsamında okulumuzda bir de ''İstiklâl Marşı'mızın Kabulü ve Okunuşu ''ile ilgili bir yarışma düzenledik. Yarışmada kura sonucunda kendilerine gelen soruları bilen veya istenen dörtlüğü hatasız okuyan çocuklarımızı günün anısına  birer çikolata ile ödüllendirdik. Bizlere böylesine eşsiz bir marşı hediye eden Kıymetli şairimiz Mehmet Akif Ersoy 'a ve onun şiirindeki ruhu hissederek bir savaş kazanan başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun yüce ordusuna çok teşekkür ediyoruz. Olmasalardı olmazdık, izliyoruz Hepsinin mekanları cennet olsun .

Mrt

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Bedri Kurt ve Öğrencilerimizden Yeşilay haftasında Anlamlı bir Farkındalık Çalışması. Bağımlılıkla mücadele ve zararlı alışkanlıklar konusunda Yaptıkları Yeşilay Haftası programıyla  Öğrencilerimizde farkındalık oluşturdular. Emeği geçen Öğretmen ve Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuz Rehber Öğretmeni Neşe YÜKSEL tarafından okul öncesi velilerimize "Çocuklarla İletişim, Çocuk Yetiştirme Tutumları ve Olumlu Disiplin Yöntemleri, Okul Öncesinde Cinsel Eğitim" konusunda bilgilendirme yapıldı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda coşkuyla kutlandı. Adnan Ölmez Ortaokulu ve Adnan Ölmez İHO öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikler gerçekleştirildi. Kardeş okulumuz Köksal Ersayın Anadolu Lisesi folklor ekibinin okulumuzda düzenlediği gösteri , ilgiyle izlendi. 23 Nisan kutlamaları kapsamında okulumuzda düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize okul müdürümüz tarafından ödülleri verildi. Anasınıfı öğrencilerinin gösterileri,  23 Nisan coşkusuna coşku kattı. Şarkılar, dans gösterisi ve oyunlar akabinde kutlama programı sona erdi.